Gyógyító szimbólumok
A gyógyító szimbólumok használata a Karma terápia része.
Az ókorban szimbólumok segítségével gyógyítottak. A tanulás sok éves önismereti, önfejlesztő folyamat volt, melyben a jelölt testén, lelkén, szellemén egyaránt dolgozott. 

A tanulótól megkívánták, hogy mind a tudományok terén (matematika, építészet, csillagászat, irodalom, a mai fizika-kémia-biológia együttesét jelentő természettudomány), mind a művészetek terén megfelelő ismeretekre tegyen szert, hogy szelleme elég magas szinten legyen ahhoz, hogy képes legyen felfogni és befogadni a magasabb dimenziók törvényeit. 

Lelki téren is hosszú utat kellett bejárnia, hiszen önmaga félelmeit, irreális vágyait, negatív érzelmeit, egyszóval önmagát kellett legyőznie, ahhoz, hogy meg tudja nyitni a szívét, és tiszta lélekkel befogadóképes legyen. 

Szív energia
 
Testét (egészség, higiénia, megfelelő erőnlét, egészséges táplálkozás, testgyakorlat) is kellett fejlesztenie, hogy energetikailag megfelelő szinten legyen ahhoz, hogy a magasabb rezgésű energiákat szervezete elbírja. 

A beavatás kulcsa a szív energiája (mai kifejezéssel: a Krisztusi szeretet) megvalósítása volt, mely révén képessé vált a magasabb dimenziókkal való kapcsolat felvételére. 
A beavatás során megkapta a szimbólumokat és az ezekhez tartozó energiákat.
 
 

"Önmagunk fölött úgy tudunk uralkodni, ha megismerjük önmagunkat."