Gyermekhoroszkóp:
Útmutató, melynek segítségével megértheti gyermekét 
 
Gyerek horoszkóp
 
- Hogyan támogathatom gyermekem kibontakozását a gyermekhoroszkóp segítségével?
- Mire kell jobban figyelni, milyen rejtett nehézségek merülhetnek fel a gyerekemnél, ill. milyen megoldási lehetőségek vannak?
- Anya – Apa – Gyerek kapcsolat elemzés
- Saját belsőgyerekemmel való találkozás
 
Asztro gyerekA horoszkóp egyfajta szótár, de érteni kell a nyelvezetét. Sokat segíthet az asztrológia a szülőnek abban, hogy könnyebben megtalálja az összhangot gyerekével. A gyermekhoroszkóp elkészítésekor kiderülnek a gyermek rejtett képességei, tulajdonságai, vágyai és gyengéi. Ezeket tudva sokkal könnyebben kezelhetők a dackorszakban levő gyermek dühkitörései, és mélyebben meg tudjuk érteni gyermekünkben zajló lelki folyamatokat is. Könnyebben tudunk választani sportot vagy iskola melletti más elfoglaltságot gyerekünknek, ha ismerjük képességeit és vágyait. 
Azt, hogy a szülő miként viszonyul a gyermekéhez, részben az előző életében vagy életeiben gyökerező tapasztalatai határozzák meg.
 
A Szaturnusz elárulja előző életünkből hozott késztetéseinket.
 
A karma asztrológia szerint azt, hogy a szülő miként viszonyul a gyermekéhez, részben a mostani, részben az előző életében vagy életeiben gyökerező tapasztalatai határozzák meg.
 
Az első három évben a születési képlet két legmeghatározóbb, legdominánsabb eleme a Hold, és az Aszcendens. Az anyával való szoros szimbiózis miatt a Hold szerepe szinte kizárólagos. Ahogy a gyermek növekszik, egyre jobban leválik édesanyjáról, egyre inkább nyit környezete felé, és ezzel együtt növekszik életében a külvilág (Aszcendens) szerepe.
 
Ahogy a gyermek járni és beszélni kezd, érdemes figyelembe venni a Merkúrt (mozgás, kommunikáció, kapcsolatteremtés, gondolkodás), majd a Vénuszt (érzelmek kifejezése), illetve a Marsot is (agresszió, konfrontáció, akarat megnyilvánulása, önmegvalósítás) és így tovább a többi bolygót, illetve ezek elhelyezkedését és egymással alkotott fényszögeiket.

 

Lap1